Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mikkel Piatek Piotrek Cz.... Mariola G Anna Moszczynska Karolina Ziemba darek mazur dominika4040 (2387 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
jasta102 napisał:
Hilton napisał:

Widzisz jaki z ciebie magik? Załatwił was bez mydla, bo sie daliscie. Jeżeli pracodawca nie daje umowy w pierwszym dniu, to znaczy, ze gra w bambuko. Wtedy trzeba podziękować i powiedzieć, ze nie rozpoczynasz pracy. A teraz przepracowałes dwa miesiące na czarno, co chcesz z tym zrobić? Albanczyk jak coś, to powie ze byliście na probnym. Wpisze umowę z data wsteczną i powie, ze nie złożyło sie, abyście podpisali i bedzie kryty.
Tyle razy już było na forum o tym, lamenty, płacze, oszukali mnie, nie zapłacili ale nie mam umowy co mam zrobić ? Odpowiedz - obsrac sie i tak chodzić.

czyżby umowa ustna to nie umowa?
mam lepszą radę
jak się chce pracować u Polaka to się jedzie nad Wisłę
a jak u Albańczyka to do Kosowa

Umowa ustna, to tez umowa, ale tak to sie mozna umówić na piwo lub do kina, albo na seks.
Obalmy mit umowy ustnej w Norwegii. Jaki okres wypowiedzenia zawarty jest w takiej umowie? Jest podpunkt dotyczący np. permiteringu? Czym ci chłopcy maja sie teraz podeprzec?
Albanczyk potrzebował ich , bo termin go gonił, załatwił byggkort dla nich, doprowadził projekt do końca i powiedział ha det bra.
Ustna umowę to niech sobie zawiera Norweg z Norwegiem. Pracobiorca ma prawo do otrzymania kontraktu na piśmie, a pracodawca na prośbę pracownika ma to wydać. Koniec i kropka.

Dzwonienie do arbeidstilsynet nic im nie da, bo Albanczyk zrobi tak, jak pisałam wcześniej, wypisze umowy na próbę , lub na dany projekt i co mu zrobią? Nic. Praca była, byggkort były, wypłata na konto była, wszystko jest ok. A ze zrezygnował z nich? Mógł, bo np. stwierdził ze kiepsko pracują
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:...Obalmy mit umowy ustnej w Norwegii.
...Ustna umowę to niech sobie zawiera Norweg z Norwegiem.
...Pracobiorca ma prawo do otrzymania kontraktu na piśmie, a pracodawca na prośbę pracownika ma to wydać. Koniec i kropka.
... Albanczyk zrobi tak, jak pisałam wcześniej, wypisze umowy na próbę , lub na dany projekt i co mu zrobią? Nic. Praca była, byggkort były, wypłata na konto była, wszystko jest ok. A ze zrezygnował z nich? Mógł, bo np. stwierdził ze kiepsko pracują

Alban nie musi wcale NIC wypisywać .../ tym bardziej wstecz /
I tak jest kryty przez Prawo Pracy , właśnie przez wystawienie Byggkort i legalnych wpłat na konto pracownika .
---
Reszta dokładnie tak jak Przedstawiłaś ...
---
Umowa Ustna Była Legalna i została "skonsumowana" , takie umowy są stosowane gdy wiadomo , że są na dane projekty ....
---
Od projektu do projektu i nic ponadto ...
---
TRZEBA ZBIERAĆ LØNNSLIPY , z pełnym zestawieniem potrąceń i nic ponadto .
---
To typowe umowy ... a , że Aliens ... nie rozumie systemu , to i takie właśnie są następnie kłopoty .
---
Mogli zażądać bezwzględnie , umowy pisemnej i dostali by właśnie tylko taką , na konkretny projekt i tyle ...
---
... Pozdrawiam z Wakacji w Polsce ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Hilton napisał:
jasta102 napisał:
Hilton napisał:

Widzisz jaki z ciebie magik? Załatwił was bez mydla, bo sie daliscie. Jeżeli pracodawca nie daje umowy w pierwszym dniu, to znaczy, ze gra w bambuko. Wtedy trzeba podziękować i powiedzieć, ze nie rozpoczynasz pracy. A teraz przepracowałes dwa miesiące na czarno, co chcesz z tym zrobić? Albanczyk jak coś, to powie ze byliście na probnym. Wpisze umowę z data wsteczną i powie, ze nie złożyło sie, abyście podpisali i bedzie kryty.
Tyle razy już było na forum o tym, lamenty, płacze, oszukali mnie, nie zapłacili ale nie mam umowy co mam zrobić ? Odpowiedz - obsrac sie i tak chodzić.

czyżby umowa ustna to nie umowa?
mam lepszą radę
jak się chce pracować u Polaka to się jedzie nad Wisłę
a jak u Albańczyka to do Kosowa

Umowa ustna, to tez umowa, ale tak to sie mozna umówić na piwo lub do kina, albo na seks.
Obalmy mit umowy ustnej w Norwegii. Jaki okres wypowiedzenia zawarty jest w takiej umowie? Jest podpunkt dotyczący np. permiteringu? Czym ci chłopcy maja sie teraz podeprzec?
Albanczyk potrzebował ich , bo termin go gonił, załatwił byggkort dla nich, doprowadził projekt do końca i powiedział ha det bra.
Ustna umowę to niech sobie zawiera Norweg z Norwegiem. Pracobiorca ma prawo do otrzymania kontraktu na piśmie, a pracodawca na prośbę pracownika ma to wydać. Koniec i kropka.

Dzwonienie do arbeidstilsynet nic im nie da, bo Albanczyk zrobi tak, jak pisałam wcześniej, wypisze umowy na próbę , lub na dany projekt i co mu zrobią? Nic. Praca była, byggkort były, wypłata na konto była, wszystko jest ok. A ze zrezygnował z nich? Mógł, bo np. stwierdził ze kiepsko pracują

Wedlug prawa, jezeli nie bylo kontraktu, to powinno byc miesieczne wypowiedzenie. Teraz albanczyk moze sobie pisac, co chce, jezeli chlopaki tego nie podpisza, to nic mu nie da, ze "chcial ich na okres probny". A wypowiedzenie musi byc pisemne.
Moim zdaniem powinni zglosic sie do arbeidstilsynet.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Makaryna, tu nie chodzi o to, co napisze Albanczyk. On jest kryty. Chodzi o to, ze chlopaki placza, ze nie maja pracy.
Zadzwonia do inspekcji i co ? Powiedza ze wyplate dostali, ale nie ma dla nich pracy? Co wywalcza, jak to byl prosjekt?
Zamiast dzwonic do inspekcji, niech szukaja pracy i na przyszlosc biora najpierw kontrakt. Nie wiem dlaczego Albanczyk nie dal im kontraktu, moze z lenistwa, a moze oni "snakker dårlig norsk, snakker ikke norsk og ikke heller engelsk"? Albo moze broken English was spoken??
Nie zrozumieli co do nich mowil dokladnie.
Mnostwo jest w Norwegii takich magikow. Wlasnie na biurku mam "søknad på stilling ...." i dziewczyna zaczyna w stylu "slyszalam ze potrzebujecie pracownikow...." nawet søknad'u nie potrafi napisac, nie wspominam juz jak wyglada jej CV - jakby zrobila w excel'u i wydrukowala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
Próbowałem z szefostwem jakoś rozmawiać ale nie dało się Alban zadzwonił i mówił że nie chce żadnych sms i meili ,ok. Moja kuzynka jest w Oslo mieszka tu z mężem chyba u niej przeczekam to wszystko aż się wyjaśni . Już jej wysłałem co trzeba zajmię sie tym jutro będzie dzwonić w tej sprawie , jeszcze żeby szefowa żona Albana Polka z Krakowa jakoś napisała normalnie bez ściemniania prędzej że nie będzie pracy a nie szukała pretekstu na siłę żeby nas zwolnić itd to było by inaczej ale każdy pracuje jak powinien stara się naobiecywali złote góry ,oni szukają dobrych ludzi a każdy zapierdalał jak głupi żeby się wykazać a co w zamian ah szkoda gadać .Jeszcze zobaczę co mi powiedzą w sobotę jak się zachowają na rozmowie .Mam zamiar zadać parę pytań żonie Polce dlaczego między innymi tak postępują z rodakami .Takich osób jak ja jest więcej w takiej samej sytuacji i z tego co słyszę nie chcą im tego darować .Zapytany szef czy da umowę itd powiedział wprost a zasłużyłeś nagrał to na telefon kolega cała rozmowę ,więc raczej się nie wywinie i nie przejdzie że nie było okazji bo prosił kilka razy chłopak o umowę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hilton napisał:
magik473 napisał:
Zatrudniłem się w firmię u Albańczyka dostałem od niego zielona kartę pracowałem na dużych obiektach i szefo obiecywał cuda pracy do końca roku kontrakty duże weszły nie ma o co się bać praca jest ,ale ciągle nie dostawałem umowy o pracę a jak tylko pytŁeM O UMOWĘ TWIERDZIŁ umowa nie jest ci wcale potrzeba .I tak przepracowałem 2 miesiące bez umowy nie całe, dostałem wypłate na konto jedną ,dziś ma być druga i mówi że pracy nie ma dla nas już tak bez wypowiedzenia bez umowy itd co mogę zrobić w takim przypadku do tego twierdzi że mamy za dużo godzin i kabinuje obciąć prosze o radę .Na samym początku jak przyjmowlaiśmy sie do firmy ściągnoł nas z północy Norwegi i mówił że nas zatrudni załatwia mieszkanie itd załatwił mieszkanie nam mieszkalismy tam około miesiąca potem wysłał nas do Szwecji w delegację i mówił żeby to mieszkanie zdac bo mamy w Szwecji dużo pracy , teraz nagle się okazuje że Szwedzi zjechali z wakacji i nie potrzebuja nas .I teraz nie mamy mieszknaia w Oslo i nie mamy gdzie wrócić ! Załatwił nas bez mydła ! co mogę zrobić w takim przypadku ?

kolejni wyjebani w perskie oko...a tyle sie tutaj o tym pisze i mowi...kurwa jak mozna byc takim ......mozna zrobic jedno...namierzyc chuja w ciemnej uliczce i polamac mu paleczka kolana.....bedzie kustykal do konca jebanego zywota.....tak powinni konczyc cwele...a polskiej kurwie za oszukiwanie rodakow wypierdolic jedynki dla przykladu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hilton napisał:
Makaryna, tu nie chodzi o to, co napisze Albanczyk. On jest kryty. Chodzi o to, ze chlopaki placza, ze nie maja pracy.
Zadzwonia do inspekcji i co ? Powiedza ze wyplate dostali, ale nie ma dla nich pracy? Co wywalcza, jak to byl prosjekt?
Zamiast dzwonic do inspekcji, niech szukaja pracy i na przyszlosc biora najpierw kontrakt. Nie wiem dlaczego Albanczyk nie dal im kontraktu, moze z lenistwa, a moze oni "snakker dårlig norsk, snakker ikke norsk og ikke heller engelsk"? Albo moze broken English was spoken??
Nie zrozumieli co do nich mowil dokladnie.
Mnostwo jest w Norwegii takich magikow. Wlasnie na biurku mam "søknad på stilling ...." i dziewczyna zaczyna w stylu "slyszalam ze potrzebujecie pracownikow...." nawet søknad'u nie potrafi napisac, nie wspominam juz jak wyglada jej CV - jakby zrobila w excel'u i wydrukowala.

dobrze ze CV, znam magika co wyslal do goscia CF
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów
B B
(SHREKI)
Początkujący
Bizi nerwusie,
jak znam takie sprawy to prawda lezy po srodku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1